Zavřít filtr

Partner

Potřeba

Věk

Handicap

Lokalita sídla

Směr pomoci

Forma pomoci

Klíčové slovo

Stav: Aktualizováno
IČ: 270
Právní forma: občanské sdružení (spolek, klub aj.)
Druh organizace: řešitel
Rok vzniku: 2006
Adresa: Praha, Šaldova 15, 18000
Obec s rozš. půs: Praha
Kraj: Hlavní město Praha
Kontaktní osoba: Hana Plšková
Telefon: 733640872
E-mail: dobrovolnici@amelie-zs.cz
Web: www.amelie-zs.cz
Potřeba: Ostatní
Věk: Bez rozlišení
Handicap: Bez rozlišení
Směr pomoci: region
Forma pomoci: Dobrovolnictví
Bankovní účet:
Soubory ke stažení:

Činnost

Amelie, z.s. poskytuje psychosociální pomoc onkologicky nemocným a jejich blízkým. Jednou z činností je i dobrovolnický program. Dobrovolnický program Amelie je specifický svým zaměřením výhradně na oblast onkologie.

Dobrovolníci Amelie docházejí do nemocnic na onkologická oddělení, aby podpořili dospělé pacienty a pomáhají v Centrech Amelie. Jejich posláním je přinášet do nemocnic jinou formu lidského kontaktu a zpříjemnit pacientům čas, který zde tráví (popovídáním, četbou, procházkou nebo třeba společným luštěním křížovek).

V Centrech Amelie vypomáhají s administrativními záležitostmi nebo se jako dobrovolní lektoři podílejí na programu a v neposlední řadě spolupracují při jednorázových i pravidelných společenských a kulturních akcích.

Klíčová slova

dobrovolnictví, onkologie

Poslání

Vizí Amelie je situace, kdy je rakovina vnímána "jen" jako součást života a pro tuto vizi se Amelie rozhodla otevírat prostor. My v Amelii vidíme naše poslání v tom, že Amelie pomáhá žít život s rakovinou. Aktivně, přímo těm, kdo to potřebují a chtějí. Proto Amelie vytváří řadu aktivit a projektů, které všechny sledují jediný bod - pomoc onkologicky nemocným a jejich blízkým. Chceme aby psychosociální pomoc byla dostupná všem v České republice. Proto chceme vytvořit v každém kraji minimálně jedno Centrum Amelie, které bude poskytovat individuální a skupinové aktivity pro klienty a bude podporovat i dobrovolnickou činnost. Při realizaci a v rozbouřeném moři dění okolo i v nás nám pomáhají hodnoty, které ctíme. Jsou to partnerství, důvěra a zkušenost.

Poslání Dobrovolnického programu Amelie: Zprostředkovat lidský kontakt a laickou pomoc lidem s onkologickým onemocněním a jejich blízkým ve zdravotnických zařízeních a Centrech Amelie prostřednictvím odborně vedených dobrovolníků z řad veřejnosti.

Komentáře

Napište prosím číslo dva: